Over ons

Ontdek meer over de distilleerderij en de geschiedenis van Bombay Sapphire. Laverstoke Mill hanteert nog steeds hetzelfde typische ginproductieproces gebaseerd op een origineel recept uit 1761.

ONZE EXPERT VAN BOTANICALS

Onze drang naar innovatie en inspiratie zit niet alleen in onze gin, maar ook in onze botanicalsmeester zelf: Ivano Tonutti. Hij reist naar alle uithoeken van de wereld en onderhoudt persoonlijke relaties met al onze leveanciers, relaties die soms al tientallen jaren teruggaan. Of zoals Ivano zelf zegt: deze bijzondere aandacht voor details getuigt "van de uiterste zorg die we besteden aan de productie van onze gin"

ALLES BEGINT MET ONZE BOTANICALS

Voor het creëren van de allerfijnste gin heb je de allerbeste ingrediënten nodig. Wij gebruiken tot 12 bijzondere botanicals die we tijdens het distilleren boven de gin ophangen in geperforeerde koperen manden. Op deze manier, wordt de gin die verdampt, subtiel geïnfuseerd met de rijke aroma's die vrijkomen uit onze botanicals.

OP UNIEKE WIJZE GEDISTILLEERD

Ontdek meer over de distilleerderij en de geschiedenis van Bombay Sapphire. Laverstoke Mill hanteert nog steeds hetzelfde typische ginproductieproces gebaseerd op een origineel recept uit 1761.

OUR ESSENTIAL BOMBAY SAPPHIRE BOTANICALS

From the heat of our Moroccan cubeb berries to the spice of our West African Grains of Paradise, every one of our ten precious botanicals are chosen to bring their own special something to our gin. Uniquely distilled, they come together to give Bombay Sapphire its tantalising, smooth and complex taste.

Zoethout

Zoethoutwortel heeft een aangename, zoete smaak die sinds zijn ontdekking wereldwijd populair is geworden. Farao Toetanchamon was er zo zot van dat hij een schaal zoethout mee in zijn graf mee kreeg. In dit korte filmpje treden we in de voetsporen van de Ouden, op zoek naar die typische smaak van zoethout.

Jeneverbessen

Veel mensen geloven dat als je op jeneverbessen kauwt, je adem zoetig gaat geuren. Geen enkele botanical speelt zo'n grote rol in de productie van gin als jeneverbes en het telen ervan vergt een bijzondere knowhow. Bekijk de film en ontdek waarom.

Staartpeperbessen

Met zijn smaak tussen zwarte peper en piment, gecombineerd met een bittere toets, is staartpeperbes een erg gegeerde, aromatische botanical die men aantreft in het hart van het regenwoud. Onze bessen zijn afkomstig van boerderijen in de heuvels van Java. Zie onze boeren aan het werk tijdens de oogst van dit zeldzame kruid.

Engelwortel

De aardse smaak van de engelwortel is cruciaal voor het perfecte evenwicht van Bombay Sapphire en zorgt voor een unieke gin. De wortel die tot diep in de bodem doordringt, wordt speciaal voor ons geteeld door landbouwers in Saksen. Bekijk ons filmpje en ontdek het slimme werktuig waarmee de wortel snel en efficiënt wordt verwijderd.

Amandelen

Met hun unieke, notige honingsmaak zijn amandelen al jarenlang wereldwijd geliefd. Bovendien zijn ze essentieel voor het distilleren van onze Bombay Sapphire gin. De V.S. zijn vandaag de grootste producent van amandelen. Nochtans komen onze amandelen niet daar vandaan, zoals je in het filmpje zal ontdekken.

Koriander

Met zijn levendige, frisse en citroenachtige smaak stond koriander hoog aangeschreven bij de Egyptische farao's en bij de oude Grieken. Vandaag wordt het nog steeds geteeld in Europa en Noord-Afrika. Maar uit welke streek komt het complexe aroma dat zo belangrijk is voor onze Bombay Sapphire? Ons filmpje geeft je het antwoord.

Cassiaschors

Cassiaschors is een lid van de kaneelfamilie. Onze Laverstoke Mill distilleerderij selecteerde deze botanical vanwege zijn bijzondere aromatische eigenschappen. Cassiaschors wordt al sinds bijbelse tijden gekoesterd en ooit geloofde men dat het van buitenaardse herkomst was. Ontdek hoever we vandaag moeten reizen om de meest geschikte bomen te vinden.

Iriswortel

Iriswortel werd lange tijd geprezen omwille van zijn zoetige en prikkelende smaak. Tijdens het langdurige droogprocédé gaat het meeste van de wortel verloren. Wat overblijft is één van kruiden die we met zorg hebben geselecteerd voor Bombay Sapphire uit onze Laverstoke Mill distilleerderij. Bekijk het filmpje en ontdek er alles over.

Citroenschil

De lokale Spaanse boeren die de citroenen voor ons met veel liefde telen onder de Murciaanse zon, hebben een bijzonder geheim dat ervoor zorgt dat de zoete smaak van de schil optimaal behouden blijft. Dit geheim wordt van generatie op generatie doorgegeven, en dit filmpje geeft het door aan jou.

Paradijszaad

Dit complexe, onbekende kruid hoort tot de kardemomfamilie. Het combineert een prikkelende zoetheid met een traag opbouwende, rokerige gloed. In sommige streken wordt erop gekauwd ter bescherming tegen de winterse kou. Maar hoe ziet het eruit en waar vinden we het? Bekijk het filmpje om het te ontdekken.

ONTDEK ONZE GINS

Bezoek Laverstoke Mill

Bezoek Laverstoke Mill

Laat je rondleiden in onze historische distilleerderij. Het is al even bijzonder als de gin die we er creëren.

Creëer zelf

PROBEER EEN BOMBAY SAPPHIRE & TONIC

Een cocktail die zijn naam helemaal waarmaakt